NAIL ART | SPONS TECHNIEK

DSC00747-001
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Nail art met de spons techniek. Het ziet er eigenlijk heel simpel uit. Je doet nagellak op een sponsje en je dept het op je nagels. Ik probeerde het uit en ik laat jullie het resultaat zien van mijn eerste poging. Zijn jullie benieuwd?

DSC00744-001
Wat je allemaal nodig hebt:

– Nagellak remover
– Nagellak
– Top coat
– Make-up sponsje
– Nagelvijl
– Wattenstaafjes

DSC00734-001
Om te beginnen zorg je dat je nagels schoon en gevijld zijn.

DSC00739-001
Je zorgt ervoor dat je een sponsje hebt dat iets groter is dan je nagel. Het sponsje op de foto is van Essence, maar ik heb het doorgeknipt zodat het makkelijker in gebruik is.

DSC00740-001
De door jou gekozen kleuren nagellak doe je op het sponsje. Let er op dat al je nagellakjes dezelfde dekking hebben. Ik heb deze keer gekozen voor 3 kleurtjes. Je kunt ook natuurlijk ook meerdere of minder kleuren doen.

DSC00743-001
Zodra je de nagellak op het sponsje hebt gedaan, kun je het sponsje langzaam op je nagel deppen.

DSC00738-001
Wanneer je dat hebt gedaan ziet het er zo uit! Zoals je ziet knoei je wel wat op je vinger, maar dit halen we later weg met de wattenstaafjes. In de nagellak zitten nu nog vrij veel luchtbelletjes. Dit komt omdat mijn sponsje eigenlijk wat te grof is. Het is handiger om een sponsje te nemen met een dichte structuur. Om de luchtbelletjes te verminderen dep ik nogmaals met mijn sponsje op mijn nagel.
DSC00745-001
Ik herhaal dit proces bij elke nagel. Wanneer de nagellak droog is, doe ik er nog een topcoat overheen. Op de foto zien mijn wijsvinger en middelvinger er wel heel glanzend uit, maar dit komt door het licht.

Als de topcoat ook gedroogd is, verwijder ik de nagellak resten met wattenstaafjes. Zo beschadig ik niet de nagellak op mijn nagel.
DSC00747-001

De techniek met een sponsje vind ik onwijs leuk. Je kunt er hele leuke creaties van maken en je hebt een mooie overloop van kleuren. Het nail art sponsje van Essence vind ik hier minder voor geschikt, omdat het sponsje een te ruwe structuur heeft. Wanneer je een ander make-up sponsje hebt, heb je geen last van luchtbelletjes en ziet het er nog mooier uit!

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie het al weleens geprobeerd?

Advertenties

8 gedachtes over “NAIL ART | SPONS TECHNIEK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s