TRUMP PRESIDENT | Mijn ervaring in Amerika tijdens de verkiezingen

20120105_154941

Gisteren was het zover, de inauguratie van Trump. Dit betekent dat vanaf die dag Trump officeel president is en dat voor Obama zijn presidentschap is geëindigd. Het hele proces rondom de verkiezingen waren dit jaar erg indrukwekkend en het was voortdurend in de media. Ik had dit jaar de te gekke kans om tijdens de verkiezingen op verkiezingsdag 8 november in Amerika te zijn. Ik heb verschillende Amerikanen gesproken en hun meningen gehoord over de kandidaten. Benieuwd hoe mijn ervaringen waren? Lees met mij mee.

De media stond dit jaar op scherp. Iedere week was er weer ander nieuws over Trump of Hillary. Beide kandidaten probeerden elkaar zwart te maken om zoveel mogelijk kiezers te winnen. Ook in Nederland waren we het er maar druk mee. Er werden televisieprogramma’s gevuld met gesprekken over de verkiezingen.

dsc01812

2 November was het zover; ik ging naar Amerika. Voor mijn studie volgde ik het Honors Program wat in het teken stond van de Amerikaanse verkiezingen. Met als klap op de vuurpeil dat we in Amerika zouden zijn tijdens verkiezingsdag. Washington D.C. is tijdens deze periode dé plaats waar je moet zijn. Hier staat natuurlijk het  huis van de president, oftewel Het Witte Huis .

20120103_105312

Wat viel mij op?
We hebben verschillende mensen gesproken, zoals een correspondent van de NOS, medewerkers van de Nederlandse ambassade en een onderzoeksbureau dat onderzoek doet met betrekking op de verkiezingen. Het merendeel was ervan overtuigd dat Hillary de meeste kans zou maken op het presidentschap. Later bleek dat deze mensen zich goed hadden vergist.

dsc02100

 

20120104_191904_2

Meningen van Amerikanen
De meningen van Amerikanen liepen erg uiteen. Een man zei: ‘It’s choose between two disasters’. Hillary aanhangers waren fel tegen Trump en andersom. Tijdens een rally van Mike Pence, de vice president van Trump, werd ‘Lock her up’ geroepen. Het was duidelijk, er was haat en nijd tussen deze twee kandidaten.

dsc02236

Verkiezingsdag
Wauw. Het was zo opmerkelijk hoe gelukkig mensen uit een stemgebouw kwamen. Mensen waren opgewekt en opgelucht. De hectische tijd is afgelopen en het is afwachten tot de uitslag. Er liepen verschillende mensen met een sticker op hun kleding met ‘I voted’ om andere mensen te laten weten dat zij hebben gestemd. Het is zo bijzonder hoe Amerikanen zich bezighouden met de verkiezingen. Het heeft veel meer impact dan bij Nederlanders. Ik denk dat wij als Nederlanders daar wat te nuchter voor zijn. Ook zijn Amerikanen echt trots op Amerika. Een president kan volgens hen veel veranderen.

20161108_123552

Na de uitslag
Washington D.C is vrijwel democratisch en daarom was daar een ingetogen sfeer. Mensen waren verdrietig en zwaar teleurgesteld. De democraten hebben absoluut geen vertrouwen in Trump. De toespraak van Trump na de bekendmaking van zijn overwinning was wel erg opmerkelijk. Het leek een hele andere man op dat moment. De dag daarna vertrokken we naar New York. Ook hier waren groepen met demonstranten die het niet eens waren met de uitslag. Voor veel democraten was de uitslag absoluut onverwacht.

Sinds gisteren is Trump dan ook echt de nieuwe president van Amerika. Ik ben zelf erg benieuwd wat voor veranderingen hij gaat invoeren. Welke plannen komen door het Congres en welke niet? Het zullen vier opmerkelijke jaren worden. Wat denk jij, zullen er grote veranderingen komen?

Advertenties

2 gedachtes over “TRUMP PRESIDENT | Mijn ervaring in Amerika tijdens de verkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s